Our Yugoslavias: Daily Life in the SFRY

Споделете ја вашата приказна

Од обичното до необичното, вашите секојдневни искуства сведочат за радостите, тешкотиите, предизвиците и промените кои го дефинирале животот во социјалистичка Југославија.

Размислете за вашиот живот во Југославија: во полето подолу, прикачете фотографија или некаква слика (може да биде сè што сакате, не само, но вклучително и предмет/место/постер на филм) нешто што е важно за тоа како сте го разбирале или искусиле животот во тоа време. Кажете ни повеќе за оваа слика. Од каде доаѓа? Кој ви ја има дадено? Како сте ја користеле/користите? Ако станува збор за фотографија, споделете кој/а ја направил/а и опишете што се случува на неа. Вашата приказна треба да објасни зошто оваа слика е важна за вашиот живот и вашето искуство во Југославија.


Ако немате слика за споделување, добредојдени се и текстуални приказни. Ако не сакате да споделите приказна преку оваа страница, а сте заинтересирани за интервју за усна историја, тогаш ве замолувам да ја контактирате проектната менаџерка Александра.

*Личните информации собрани преку овој формулар НЕМА да бидат објавени во јавноста и се собираат само за подобро разбирање и документирање на демографијата на раскажувачите.

This site is registered on wpml.org as a development site.